top of page

Zwangerschapsbegeleiding

Individuele zwangerschapsbegeleiding Bes
Zwangerschapsbegeleiding Best

Zwangerschapsbegeleiding

De Klachten

Wilt u persoonlijke begeleiding tijdens de zwangerschapsperiode en de periode na de bevalling? Een oefentherapeut kan u goed helpen om te gaan met de vele veranderingen in uw lichaam tijdens de zwangerschap, bevalling en eerste tijd na de bevalling. Het zwaartepunt verandert en hierdoor ook uw balans en houding. Hormonen zorgen ervoor dat uw spieren slapper worden. Klachten als bekkenpijn en rugpijn zijn dan vaak het gevolg. Tijdens de Oefentherapie Cesar, leert u van welke klachten u last kunt krijgen en hoe u deze kunt voorkomen. Daarnaast wordt u voorbereid op de bevalling. We gaan aan de slag met ontspanning, ademhaling en oefenen puffen en persen. Voor deze behandeling hoeft u niet perse klachten te hebben, dan gaan we aan de slag met de veranderingen van uw lichaam.

 

  • Bekkenpijn

  • Rugpijn

  • Hoofdpijn

  • Rugklachten

  • Nekklachten

  • Vermoeidheid

  • Pijn als u lang in dezelfde houding zit of staat

  • Pijn met bukken/tillen

 

Oefentherapie rondom de zwangerschap

Werkwijze

Onderzoek.png
Behandeling.png

Onderzoek

Tijdens het eerste gesprek probeert de oefentherapeut een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de gezondheidsproblemen die spelen, de verwachtingen en uw belangrijkste hulpvraag. Ook bekijkt zij samen met u welke hinder u hiervan ondervindt in het dagelijkse leven.

 

Tijdens de Oefentherapie Cesar staat gezond bewegen tijdens de zwangerschap centraal. U krijgt oefeningen en praktische tips die direct toegepast kunnen worden in uw dagelijkse leven. Het betreft individuele zwangerschapsbegeleiding, er is dus tijd voor persoonlijke aandacht en we stemmen de behandelingen af op uw wensen. Ik voorzie u van belangrijke informatie omtrent de zwangerschap, de bevalling en kraamtijd. Oefeningen voor ontspanning en het controleren van uw ademhaling komen ook aan bod tijdens de behandeling. Ik leer u manieren om weeën op te vangen, ik leer u een perstechniek en laat u diverse pershoudingen ervaren. Begeleiding met partner is desgewenst ook mogelijk.

 

Behandeling

De behandelingen vinden normaal gesproken op de praktijk plaats en duren 30 minuten. De oefentherapeut begeleidt u bij het kwalitatief verbeteren van de houding en het bewegen door gerichte oefeningen.

Geregistreerd bij

Openingstijden

Contact

Kwaliteitsgeregistreerd
De oefentherapeut mensendieck

Maandag:

Dinsdag

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

 

13:00-21:30 uur

08:00-18:00 uur

08:00-18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

08:00-17:00 uur

 

Best Move Oefentherapie Cesar

De Ronde 12

5683 CZ Best

 

T

E

 

bottom of page