top of page

Slaapproblemen

Slaapproblemen
Slaaptherapie

Slaapproblemen

De Klachten

Heeft u last van slaapproblemen? Ligt u 's nachts te woelen omdat u niet door kunt slapen? Lukt het niet om in slaap te vallen? Dan bestaat er een kans dat er sprake is van een slaapstoornis.

 

Goed slapen is voor ieder mens essentieel. Slaap heeft invloed op onze mentale en lichamelijke gezondheid. Langdurig slecht slapen kan ernstige gevolgen hebben die kunnen zorgen voor onder andere stemmings- en concentratieproblemen, diabetes, eetproblemen en psychische aandoeningen. Slaap is vaak het eerste wat ontregelt en het is moeilijk om uw slaapproblemen zelfstandig op te lossen.

Lichaam en geest herstellen tijdens uw slaap. Alle indrukken die u gedurende de dag heeft opgedaan worden verwerkt tijdens het slapen. Nieuwe cellen en afweerstoffen worden ontwikkeld. 

Mensen die langdurig te maken hebben met slaapproblemen, maken wel eens gebruik van slaapmedicatie. Echter is dit alleen bedoeld als een extra steun in emotionele zware tijden. Slaapmedicatie is dus ook niet de oplossing van uw probleem.  Als geregistreerd slaapoefentherapeut help ik u weer grip te krijgen op uw eigen slaapgedrag. Samen ontdekken we wat de kwetsbaarheidsfactoren voor u zijn, worden we ons bewust van de oorzaken en maken we een einde aan de instandhoudende factoren. Slapen wordt vanaf nu ook voor u weer 'gewoon'. 

  • Stemmingswisselingen

  • Concentratieproblemen

  • Eetproblemen

  • Verstoorde biologische klok

  • Moeheid

  • Obesitas

  • Hart- en vaatziekten

  • Diabetes

  • Onrustige darmen

 

Slaaptherapie

Werkwijze

Onderzoek.png

Onderzoek

Tijdens de eerste behandeling zal de oefentherapeut een 24-uurs slaapanamnese bij u afnemen. De slaapanamnese zal bestaan uit diverse vragenlijsten zoals de slaap-waakkalender en de ISI, ook wel bekend als de Insomnia Severity Index. Bij het afnemen van een slaapanamnese worden er diverse zaken uitgevraagd en achterhalen we wanneer de slaapproblemen zijn ontstaan en of er bijzonderheden zijn rondom het ontstaan van de klacht. Het is van belang om te weten wat de gevolgen zijn van de slaapproblemen overdag en wat er al is geprobeerd om de slaapproblemen te verminderen. Tevens brengen we in kaart welke slaapmedicatie u mogelijk al heeft gebruikt. Na het afnemen van de slaapanamnese, volgt een individueel behandelplan.

Behandeling.png

Als oefentherapeut Cesar help ik u van uw slaapproblemen af te komen in een op maat gemaakt behandelplan. Elke behandeling van de slaaptherapie is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Elke oefening is goed toepasbaar zodat u er zelf mee aan de gang kunt. Het komt vaak voor dat de indrukken die u gedurende de dag heeft opgelopen door lopen in de nacht wat er uiteindelijk voor zorgt dat je door een slechte nachtrust, klachten hebt gedurende de dag die er op volgt. De oefentherapeut Cesar benadert uw mentale- en lichamelijke klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. Tijdens de behandeling bekijk ik de onderliggende oorzaken die ervoor zorgen dat u te maken heeft met structurele slaapproblemen.

Tijdens de behandelingen gaan we aan de slag met het beter leren omgaan met de gevolgen van uw slaapproblemen. Dit zorgt ervoor dat stress vermindert en dat u niet iedere keer opnieuw te maken heeft met deze vicieuze cirkel. Ook komt u tot inzichten die het gezonde slaapgedrag bevorderen, hoe uw klachten verband hebben met de slaapproblemen. U leert diverse ontspanningsoefeningen die invloed hebben op uw slaappatroon, krijgt cognitieve gedragstherapie zodat uw negatieve ervaring omgezet wordt naar een positieve ervaring en u krijgt tijdens elke behandeling wetenschappelijk onderbouwde uitleg. 

 

 

Logo slaapoefentherapie.png

Behandeling

Gedurende de volgende behandelingen wordt u zich steeds meer bewust van uw eigen slaapgedrag, ook krijgt u meer inzicht in de oorzaak van uw slaapproblemen. We brengen de instandhoudende factoren van uw slaapproblematiek in kaart om deze vervolgens om te zetten in acties. Door middel van het behandelplan en praktische tips, leert u deze klachten te verhelpen en te voorkomen. Middels ademhalings- en ontspanningsoefeningen leert u uw slaap-hygiëne te verbeteren. 

 

Als slaapoefentherapeut ben ik hier speciaal voor geschoold en blijf ik gedurende het proces verder leren op basis van recente inzichten en wetenschappelijke publicaties. U zult zowel praatsessies als oefensessies krijgen gedurende de behandeling. Als oefentherapeut Cesar geef ik u tijdens de behandelingen tips om beter te slapen en om manieren te vinden om beter om te kunnen gaan met uw klachten.

 

Geregistreerd bij

Openingstijden

Contact

Kwaliteitsgeregistreerd
De oefentherapeut mensendieck

Maandag:

Dinsdag

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

 

13:00-21:30 uur

08:00-18:00 uur

08:00-18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

08:00-17:00 uur

 

Best Move Oefentherapie Cesar

De Ronde 12

5683 CZ Best

 

T

E

 

Slaapoefentherapie voor kinderen,

pubers en volwassenen 

Naast slaapoefentherapie voor volwassenen ben ik er ook voor slaapproblematiek bij kinderen en pubers.

Een goede nachtrust is belangrijk voor kinderen, ze zijn namelijk volop in ontwikkeling. Deze ontwikkeling kost veel energie. Elk kind heeft voldoende slaap nodig. Om tot rust te komen, maar ook om te groeien en zich goed te ontwikkelen. 

Slaapoefentherapie voor pubers vraagt om een andere aanpak. Ons brein ontwikkelt zich tot we ongeveer 25 jaar oud zijn. Hierdoor hebben pubers meer slaap nodig dan volwassenen. Pubers willen vaak niet op tijd slapen, dit kan thuis een enorme strijd opleveren: ’s ochtends kan uw puber niet uit bed komen en ’s avonds is hij/zij er niet in te krijgen. Ook bestaat de kans dat uw puber erg actief is op diverse social media kanalen. Dit kan het slaap-waakritme erg verstoren. Tijdens de behandeling geef ik uw puber uitleg over slapen en onder andere de invloed van beeldschermen op het slapen. Uw zoon of dochter krijgt duidelijke slaapadviezen en oefeningen mee.

 

bottom of page