top of page

De Methode

Ademtherapie is het helpen herstellen van een natuurlijke en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is. Ontspanningstherapie is het bewust worden en leren hanteren van lichamelijke en mentale gespannenheid.

Tezamen genomen bieden zij u de middelen waarmee een mens in zichzelf de eigen spanning kan regelen, via aandacht, voorstelling, houding, beweging en ademhaling. Daarmee kunt u ontdekken of een probleem samenhangt met een verhoogde spanning, die eigenlijk onnodig is en door u verminderd kan worden.

Het effect

Het verminderen van onnodige spanning leidt tot een verbetering van functioneren en een verhoging van welbevinden en de kwaliteit van leven. Deze effecten hebben een zeer brede toepassing en zijn van grote betekenis bij werkhervatting.

Uitblijven van effect

Wanneer er geen verandering optreedt in uw probleem of er is geen concrete ontspanningsreactie, dan zijn daar vaak redenen voor te vinden. Deze houden de spanning in stand en vaak wordt duidelijker waar zij precies uit bestaan. Dit kunt u bespreken met de behandelaar, het kan leiden tot een andere behandeling of terug verwijzing naar de huisarts of u kunt passende maatregelen nemen. Ook als de behandeling geen effect op het probleem heeft gehad bent u mogelijk iets wijzer geworden.

Wanneer wordt AOT toegepast?

De voornaamste toepassing is de aanwezigheid van problemen of klachten die waarschijnlijk (of mogelijk) verband houden met spanning. Daarnaast wordt de methode toegepast bij vier categorieën van gezondheidsproblemen:

  • Problemen die verband houden met spanning: klachten zonder lichamelijke oorzaak, zoals hyperventilatie en gespannenheid, maar ook vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, burn-out.

  • Psychische problemen: angst, depressie, fobieën, paniek, traumaverwerking.

  • Functionele problemen van houding, adem, stem en beweging: zoals rug- en nekklachten en ademproblemen, scoliose, verbetering rompbalans, chronische pijn, whiplash.

  • Spanningsproblemen met specifieke lichamelijke oorzaak: hart- en longklachten bij hart en neurologische of inwendige orgaan problemen.

Bron: http://methodevandixhoorn.com/

 

Geregistreerd bij

Openingstijden

Contact

Kwaliteitsgeregistreerd
De oefentherapeut mensendieck

Maandag:

Dinsdag

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

 

13:00-21:30 uur

08:00-17:00 uur

08:00-18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

08:00-15:00 uur

 

Best Move Oefentherapie Cesar

De Ronde 12

5683 CZ Best

 

T

E

 

bottom of page