top of page

Luchtwegaandoeningen

Luchtwegaandoeningen Best
Luchtwegaandoeningen Best

Luchtwegaandoeningen

De Klachten

Oefentherapie bij luchtwegaandoeningen

Werkwijze

Onderzoek.png

Onderzoek

Tijdens het eerste gesprek probeert de oefentherapeut een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de gezondheidsproblemen die spelen, de verwachtingen en uw belangrijkste hulpvraag. Ook bekijkt zij samen met u welke hinder u hiervan ondervindt in het dagelijkse leven.

 

Behandeling.png

COPD is een ziekte die niet te genezen is, het wordt langzaam erger. Beperkingen als kortademigheid en een verminderde inspanning spelen een dagelijkse rol. Vaak ontstaat er een neerwaartse spiraal. Men beweegt niet omdat hij/zij bang is voor kortademigheid. De belasting en de belastbaarheid gaan steeds verder achteruit wanneer u een luchtwegaandoening heeft. Uit onderzoek is gebleken dat spierzwakte bijdraagt aan de beperkingen.

Tijdens de Oefentherapie Cesar gaan we aan de slag met ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, gaan we op zoek naar de juiste balans tussen belasting en belastbaarheid, werken we aan het herstel van de spierkracht en bouwen we aan een algemene conditie en we oefenen met de beweeglijkheid van de wervelkolom. In overleg met u stellen we een behandelplan op waarin we de belangrijkste doelstellingen formuleren die juist voor u ook in het dagelijkse leven goed toe te passen zijn.

 

Heeft u het regelmatig benauwd en leidt dit tot steeds minder bewegen? Zorgen chronische luchtweginfecties tot een aanzienlijke reductie van uw dagelijkse activiteiten? Zoekt u een manier om hiermee beter om te gaan? Oefentherapie kan u ondersteunen bij het vinden van een evenwicht en betere kwaliteit van leven.

COPD en Astma zijn beiden vormen van luchtwegaandoeningen, echter hebben deze wel een andere oorzaak. Oefentherapie Cesar richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven in relatie tot uw longaandoening en het verminderen van de complicaties. We gaan aan de slag met het verbeteren van de ademhaling en we letten op uw dagelijkse houding. Klachten kunnen op een positieve manier worden beïnvloedt door voldoende beweging.

 

  • Benauwdheid

  • Hoesten

  • Slijm ophoesten

  • Kortademigheid

  • Weinig spierkracht

  • Vermoeidheid

  • Gewichtsverandering

  • Een piepende ademhaling

  • Minder goede conditie

 

Behandeling

De behandelingen vinden normaal gesproken op de praktijk plaats en duren 30 minuten. De oefentherapeut begeleidt u bij het kwalitatief verbeteren van de houding en het bewegen door gerichte oefeningen.

 

Geregistreerd bij

Openingstijden

Contact

Kwaliteitsgeregistreerd
De oefentherapeut mensendieck

Maandag:

Dinsdag

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

 

13:00-21:30 uur

08:00-18:00 uur

08:00-18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

08:00-17:00 uur

 

Best Move Oefentherapie Cesar

De Ronde 12

5683 CZ Best

 

T

E

 

bottom of page