top of page
Spanningsklachten.jpg
Hyperventilatie.jpg

Hyperventilatie en spanningsklachten

De Klachten

Het lichaam kan uit balans raken door stress, spanning en drukte in het dagelijkse leven. Dit kan ervoor zorgen dat er ademhalingsproblemen en spanningsklachten ontstaat. Voorbeelden van klachten zijn hyperventileren, druk of pijn op de borsten of een benauwd gevoel. De klachten die ontstaan kunnen een behoorlijke impact hebben op iemand leven en heeft invloed op het dagelijkse doen. Op stressfactoren hebben we wat minder invloed want die komen en gaan en deze kunnen uiteraard voor iedereen verschillen.

Normaal gesproken past je ademhaling zich aan aan de activiteit die je onderneemt. Er is sprake van hyperventilatie als je meer dan twintig keer per minuut ademhaalt. Je haalt hierbij te snel of te diep adem en je lichaam reageert hierop door stresshormonen aan te maken. Hyperventilatie kan geen kwaad, maar uiteraard is het heel vervelend om mee te maken. Tijdens de Oefentherapie Cesar leert u de juiste technieken om hier mee om te gaan, leert u hoe u zich kunt ontspannen en hoe u op de juiste manier kunt ademen.

 

 • Snel en diep ademhalen

 • Het gevoel hebben dan u stikt

 • Duizeligheid

 • Misselijkheid

 • Tintelingen in de armen

 • Tintelingen rond de lippen

 • Pijn in de buik

 • Pijn op de borst

 • Hartkloppingen

 • Een brok in de keel

 • Klam/zweterig aanvoelen

 • Paniek gevoel

 • Een stijve nek en/of schouders

 

Oefentherapie bij hyperventilatie en spanningsklachten

Werkwijze

Onderzoek.png
Behandeling.png

Onderzoek

De eerste behandeling duurt 30-45 minuten en bestaat uit een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Het vraaggesprek wordt benut om een eerste beeld te krijgen van uw klacht of probleem en tevens om de hulpvraag goed te begrijpen. Het lichamelijk onderzoek bestaat uit observatie en testen waardoor uw klachten worden geanalyseerd. Op basis van alle informatie wordt samen met u een individueel behandelplan gemaakt en besproken.

 

Tijdens Oefentherapie Cesar bekijken we de relatie tussen uw lichamelijke klachten en de achterliggende oorzaken. Ik leer u manieren om uw gezondheid op een positieve manier te beïnvloeden en hoe u de signalen van uw lichaam kunt voelen. Op basis van het behandelplan leert u naar uw lichaam te luisteren. Ongeacht welke activiteiten u uitvoert, ten alle tijden leren we u het ademen in rust te beheersen. We gaan aan de slag met ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, bewustzijnsoefeningen en houdingscorrigerende oefeningen.

 

Nederlandse hyperventilatie stichting.pn

Behandeling

De behandelingen vinden normaal gesproken op de praktijk plaats en duren 30 minuten. De oefentherapeut begeleidt u bij het kwalitatief verbeteren van de houding en het bewegen door gerichte oefeningen. Ze houdt hierbij rekening met wat u in het dagelijks leven doet en nodig heeft. Er wordt geen gebruik gemaakt van apparatuur maar vooral gestuurd op gedragsverandering. Vooropgesteld doel is zelfredzaamheid, want de cliënt moet het geleerde kunnen toepassen in het dagelijks leven, beroep, sport en hobby. Groot voordeel is dat hierdoor klachten minder snel zullen terugkeren.

 

Geregistreerd bij

Openingstijden

Contact

Kwaliteitsgeregistreerd
De oefentherapeut mensendieck

Maandag:

Dinsdag

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

 

13:00-21:30 uur

08:00-18:00 uur

08:00-18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

08:00-17:00 uur

 

Best Move Oefentherapie Cesar

De Ronde 12

5683 CZ Best

 

T

E

 

bottom of page