top of page

Chronische pijnklachten

Chronische pijn
Chronische pijnklachten

Chronische pijnklachten

De Klachten

Oefentherapie bij chronische pijnklachten

Werkwijze

Onderzoek.png

Onderzoek

De eerste behandeling duurt 30-45 minuten en bestaat uit een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. De oorzaken van uw pijn, hoe u de pijn ervaart en hoe u hiermee omgaat, worden in kaart gebracht. Samen stellen we haalbare doelen op die het uitgangspunt vormen om grip te krijgen op uw klachten, om vervolgens uw kwaliteit van leven te verbeteren. Op basis van alle informatie wordt samen met u een individueel behandelplan gemaakt en besproken die afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie.

 

Tijdens de behandeling kijken we samen naar wat chronische pijn en de gevolgen daarvan voor u betekenen en op welke manier u hiermee anders kunt omgaan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat u zelf invloed leert uitoefenen op de pijn zodat u betere kwaliteit van leven ervaart en beter kunt functioneren in het dagelijkse leven. Pijnvermindering kan komen door anders met de pijn om te gaan. Echter ervaart iedereen chronische pijn en de gevolgen hiervan op een andere manier. Daarom maak ik voor u een behandeling op maat waarbij ik u vaardigheden leer die helpen bij het omgaan met de pijn. Ik leer u het vertrouwen in uw lichaam terug te krijgen en we zorgen ervoor dat uw spierkracht en beweeglijkheid worden behouden. We werken aan de verbetering van uw conditie en u leert te ontspannen zodat u beter met de pijnklachten kunt omgaan.

 

Behandeling.png

Chronische pijnklachten zijn pijnklachten op het gebied van houding en beweging. De pijnklachten houden langer dan 3 maanden aan. Veelal is de oorzaak niet bekend en na uitgebreid onderzoek is er nog steeds geen duidelijke verklaring te vinden.

Chronische pijn ontstaat doordat er een verandering is opgetreden in de zenuwbanen die pijnprikkels naar de hersenen toe sturen. De chronische pijnklachten kunnen een sterke, negatieve invloed hebben op uw kwaliteit van leven en het dagelijks functioneren.

Als oefentherapeut Cesar ben ik aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn. Het daar ontwikkelde Chronisch Pijn Protocol biedt een effectieve behandelwijze. De behandeling richt zich niet op pijnvermindering, maar wil de pijn minder leidend maken in het leven. Alle oefentherapeuten zijn intensief geschoold voor het behandelen en begeleiden van chronisch pijnpatiënten volgens dit protocol.

 

 • Grote vermoeidheid – activiteiten als sporten en contact met leeftijdsgenoten is nog maar beperkt of niet mogelijk

 • Problemen met slapen

 • Concentratieproblemen

 • Klachten die invloed hebben op uw stemming

 • Scherpe of stekende pijn

 • Een brandend gevoel

 • Doffe spierpijn

 • Gevoelig of pijnlijk bij aanraking

 • De pijn wordt erger tijdens het bewegen

 • Pijn die langer dan 3 maanden bestaat

 • Pijn die ervoor zorgt dat je conditie achteruit gaat

 

Behandeling

De behandelingen vinden normaal gesproken op de praktijk plaats en duren 30 minuten. De oefentherapeut begeleidt u bij het kwalitatief verbeteren van de houding en het bewegen door gerichte oefeningen. Ze houdt hierbij rekening met wat u in het dagelijks leven doet en nodig heeft. Er wordt geen gebruik gemaakt van apparatuur maar vooral gestuurd op gedragsverandering. Vooropgesteld doel is zelfredzaamheid, want de cliënt moet het geleerde kunnen toepassen in het dagelijks leven, beroep, sport en hobby. Groot voordeel is dat hierdoor klachten minder snel zullen terugkeren.

 

Logo netwerk chronische pijn.png

Geregistreerd bij

Openingstijden

Contact

Kwaliteitsgeregistreerd
De oefentherapeut mensendieck

Maandag:

Dinsdag

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

 

13:00-21:30 uur

08:00-18:00 uur

08:00-18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

08:00-17:00 uur

 

Best Move Oefentherapie Cesar

De Ronde 12

5683 CZ Best

 

T

E

 

bottom of page