top of page

Chronische pijn kan iedereen treffen, ongeacht de leeftijd. Acute pijn kan een directe oorzaak hebben, hierbij kun je denken aan een infectie of een verwonding. Acute pijn gaat vanzelf over of gaat na behandeling over. De pijn kan echter erger worden, chronisch. Chronische pijn houdt in dat de pijnklachten langer dan drie maanden blijven bestaan. Er is geen directe aanleiding voor het letsel. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de pijn aan blijft houden. Chronische pijn ontstaat doordat er een verandering is opgetreden in de zenuwbanen die pijnprikkels naar hersenen sturen. De pijnklachten zijn vervelend en kunnen een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven. Het is daarom goed om een inzicht te krijgen in jouw persoonlijke situatie. Als oefentherapeut Cesar ben ik gespecialiseerd in het begeleiden bij chronische pijn. Ik ben daarnaast aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn. Samen zorgen we ervoor dat de pijn minder leidend wordt in het leven.

Onthoud dat je niet de enige bent

Wist je dat de groep van mensen die te maken hebben met chronische pijn, groter is dan het aantal mensen met hart- en vaatziekten? Ondanks dat het probleem vaak onzichtbaar is, zijn er toch 2,2 miljoen mensen met chronische pijn. Chronische pijnklachten zijn bijvoorbeeld klachten aan de rug nek of het bekken. Vaak hebben mensen met chronische pijn al een heel traject doorlopen met verschillende onderzoeken, scans, operaties en fysiotherapie. Na de behandelingen blijft de pijn echter nog steeds een grote rol spelen. Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan door te zeggen dat deze mensen met de pijn moeten leren leven.

Het blijven bestaan van de klachten

Stress en angst spelen een grotere rol dan je wellicht zult denken. Mensen met chronische pijn kunnen zich vaak maar moeilijk ontspannen, ze staan vaak voor andere mensen klaar. Echter vergeten ze hiermee, dat ze niet luisteren naar de signalen van hun eigen lichaam. Als je dan weer pijn ervaart, kan dat ervoor zorgen dat je extra voorzichtig wordt en bepaalde dingen uit de weg gaat. Het leven van iemand met chronische pijn staat op z’n kop. Altijd gewend aan het drukke bestaan, naar plotseling een passief leven vol pijn. Je kunt je activiteiten niet meer met plezier uitvoeren en je slaapt slecht. Je blijft in de vicieuze cirkel terechtkomen. De spanningen die je hebt, gaan vastzitten in je lichaam. Je lichaam reageert op wat er mentaal in je omgaat. Als oefentherapeut leer ik je daarnaar te luisteren. We onderzoeken hoe deze factoren een bijdrage leveren aan je pijnklachten. Hierdoor verkrijg je inzicht in het samenspel tussen lichaam en geest en leren we dit onder controle te houden. In plaats van dat we de klachten tegen proberen te gaan, gaan we kijken hoe de klachten in mindere mate invloed hebben op je leven. De kwaliteit van leven is hierin belangrijk. We gaan aan de slag met je gedragspatronen en leren nieuw gedrag aan.

Acceptatie

Bij acceptatie hoort vooral ontspannen als het om chronische pijnpatiënten gaat.  Het is aan jou om je leven leuker te maken. Je beperking kan ook een kracht zijn. Aanvaard de pijn en focus op wat je wel kunt of waar je wel gelukkig van wordt. Je mag je rot voelen, dat hoort er soms bij, schrijf je negatieve gedachten even op papier en laat het daarna met rust. Wat ook helpend kan zijn, is om een aantal positieve dingen van jezelf op te schrijven. Hierdoor accepteer je jezelf en je pijn en kun je nog meer uit het leven halen.

 

Duurzaamheid is belangrijk bij chronische pijn

Om te voorkomen dat chronische pijn je leven beheerst, moeten je gedragspatronen blijvend worden doorbroken. Het is niet eenvoudig, maar het zorgt ervoor dat je niet in je oude gedrag terugvalt. Je bent je veel bewuster van hoe je in het leven staat. Je nieuwe gedrag wordt de norm, waarin je jezelf niks hoeft te verwijten.

De zorg voor pijnpatiënten

Chronische pijn speelt een steeds grotere rol, het wordt vanaf volgend jaar zelf als een zelfstandige ziekte gezien. Geen patiënt is hetzelfde, chronische pijn raakt alle aspecten van het leven. Het blijft dus belangrijk om de lichamelijke oorzaken en de manier van leven te bekijken. Stop met lijden, leid je leven. Samen krijgen we het vertrouwen in je lichaam terug.

Slaapoefentherapie
Slaapoefentherapie is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, het heeft dus wel degelijk effect. Tijdens de slaapoefentherapie ga je aan de slag met toepasbare oefeningen zodat je zelf aan de slag kunt. De oefentherapeut Cesar bij Best Move, benadert je mentale- en lichamelijke klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De onderliggende oorzaken worden bekeken. Deze oorzaken zorgen voor structurele slaapproblemen, deze moeten bij de kern worden aangepakt. Tevens leer je in de slaapoefentherapie bij Best Move ook om om te gaan met de diverse gevolgen die je slaapproblemen opleveren.

Best Move Oefentherapie Cesar

Wil je meer weten over wat Oefentherapie Cesar voor jouw chronische pijn kan doen? Maak een afspraak via info@best-move.nl of neem telefonisch contact op via 06-51831423.

 

Chronische-pijn (1).jpg

Geregistreerd bij

Openingstijden

Contact

Kwaliteitsgeregistreerd
De oefentherapeut mensendieck

Maandag:

Dinsdag

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

 

13:00-21:30 uur

08:00-18:00 uur

08:00-18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

08:00-17:00 uur

 

Best Move Oefentherapie Cesar

De Ronde 12

5683 CZ Best

 

T

E

 

bottom of page