top of page

Afgelopen weken heb ik vanuit Netwerk Chronisch Pijn de cursus Oncologie en pijn gevolgd: https://netwerkchronischepijn.nl/zoeken/. Deze cursus heeft mij geleerd om patiënten met kanker te begeleiden bij het omgaan met pijn en het ontwikkelen van handvatten hiervoor.


Naast dat de pijn op zich erg vervelend is, kan het ook lastig zijn om er mee om te gaan doordat het op verschillende momenten kan voorkomen: tijdens de behandeling, na afloop van de behandeling en als iemand niet meer kan genezen) en diverse oorzaken kan hebben: de ziekte zelf, de gevolgen van de ziekte zoals verlies van conditie of angst en de behandeling.


De oefentherapeut kan helpen met de pijn om te gaan. Samen met de cliënt worden de klachten in kaart gebracht wat de oorzaken zijn van pijn, hoe pijn wordt ervaren en hoe met pijn wordt omgegaan. Een combinatie van fysieke en mentale oefeningen worden afgestemd op de persoonlijke situatie. Samen met de oefentherapeut gaat u met hetgeen wat u wil leren aan de slag. Voor de één betekent dit bijvoorbeeld uitleg krijgen over pijn en voor anderen leren ontspannen of het opbouwen van activiteiten. Belangrijk is dat u bewust wordt van de mogelijkheden en wat u zelf kunt veranderen.
Heeft u vragen na het lezen van bovenstaande? Neem gerust contact op

Bron: https://netwerkchronischepijn.nl/patienten/oncologie-en-pijn/

 

rugpijn-450x450.jpg

Geregistreerd bij

Openingstijden

Contact

Kwaliteitsgeregistreerd
De oefentherapeut mensendieck

Maandag:

Dinsdag

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

 

13:00-21:30 uur

08:00-17:00 uur

08:00-18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

08:00-15:00 uur

 

Best Move Oefentherapie Cesar

De Ronde 12

5683 CZ Best

 

T

E

 

bottom of page