top of page

Bekkenbodemklachten

Bekkendbodemklachten Best
Bekkenbodemklachten Best

Bekkenbodemklachten

De Klachten

Oefentherapie bij bekkenbodemklachten

Werkwijze

Onderzoek.png
Behandeling.png

Onderzoek

De eerste behandeling duurt 30-45 minuten en bestaat uit een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Het vraaggesprek wordt benut om een eerste beeld te krijgen van uw klacht of probleem en om de hulpvraag goed te begrijpen. Het lichamelijk onderzoek bestaat uit observatie en testen waardoor uw klachten worden geanalyseerd. Op basis van alle informatie wordt samen met u een individueel behandelplan gemaakt en besproken.

 

Als Oefentherapeut Cesar werk ik niet inwendig. U oefent ten alle tijden met uw ondergoed aan. Tijdens oefeningen leer ik hoe u de spieren van de bekkenbodem bewust kunt gebruiken. Oefeningen dragen bij aan het versterken van de bekkenbodemspieren. Door het versterken wordt de druk beter opgevangen die er bij bewegingen op de bekkenbodem ontstaan. Ook kunt u tijdens de Oefentherapie Cesar leren uw bekkenbodemspieren te ontspannen we letten daarbij op uw houding en beweging. Er wordt direct praktische hulp geboden door middel van gesprekken en praktische opdrachten die thuis uitgevoerd kunnen worden.

 

Logo stichting bekkenbodem

Bekkenbodemklachten komen regelmatig voor. Zo heeft 40% van de vrouwen wel eens last van bekkenbodemklachten, maar ook kinderen en mannen kunnen hier last van hebben. De klachten ontstaan regelmatig door spanning of zwakte in de bekkenbodemspieren. Er is een gebrek aan controle van de spieren waardoor er stoornissen op treden. Men is zich vaak niet bewust van deze klachten of voelen dit niet direct. De klachten hebben meer impact dan u wellicht soms zult denken. Sociale contacten lijden eronder, het zelfvertrouwen neemt af, de kwaliteit van leven neemt af en activiteiten ondernemen wordt steeds meer een probleem. Oefentherapie Cesar helpt u door middel van advies over ademhaling, beweging en houding. Ook voeding en toiletgedrag spelen een belangrijke rol.

Best Move Oefentherapie Cesar is dé plek waar je terecht kunt om de samenwerking tussen de bekkenbodemspieren, het middenrif en de buikorganen te verbeteren.

 

 • Ongewild verlies van urine en/of ontlasting

 • Terugkerende blaasontstekingen

 • Veelvuldig plassen

 • Niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten

 • Zwaar/drukkend gevoel in de onderbuik

 • Pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen

 • Lage rugklachten en bekkenpijn in de periode van zwangerschap

 • Vaginisme: problemen bij het vrijen

 • Pijn in de liezen

 • Moeite met een rustige en diepe ademhaling

 • Pijn tijdens het ontlasten

 • Het ontstaan van aambeien

 

Behandeling

De behandelingen vinden normaal gesproken op de praktijk plaats en duren 30 minuten. De oefentherapeut begeleidt u bij het kwalitatief verbeteren van de houding en het bewegen door gerichte oefeningen. Ze houdt hierbij rekening met wat u in het dagelijks leven doet en nodig heeft. Er wordt geen gebruik gemaakt van apparatuur maar vooral gestuurd op gedragsverandering. Vooropgesteld doel is zelfredzaamheid, want de cliënt moet het geleerde kunnen toepassen in het dagelijks leven, beroep, sport en hobby. Groot voordeel is dat hierdoor klachten minder snel zullen terugkeren.

Geregistreerd bij

Openingstijden

Contact

Kwaliteitsgeregistreerd
De oefentherapeut mensendieck

Maandag:

Dinsdag

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

 

13:00-21:30 uur

08:00-18:00 uur

08:00-18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

08:00-17:00 uur

 

Best Move Oefentherapie Cesar

De Ronde 12

5683 CZ Best

 

T

E

 

bottom of page